Privacy- en cookiebeleid

Privacy- en cookiebeleid ZenLeven en Eerlijk en Puur

Zenleven doet er alles aan om integer en zorgvuldig mogelijk met uw gegevens om te gaan. In deze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij u gegevens opslaan en beschermen.

ZenLeven verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Gegevens worden alleen verstrekt aan derden als dit strikt noodzakelijk is voor de dienstverlening om bijvoorbeeld nieuwsbrieven te versturen of om betalingen online te laten verlopen.

Dit privacy statement is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met deze website zijn verbonden.

Gegevensverzameling en doel

ZenLeven verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van uw betaling
  • Verzenden van onze nieuwsbrief en/of andere marketinguitingen
  • U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • U te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • U de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
  • Om goederen en diensten bij u af te leveren
  • Voor de algehele beveiliging en het voorkomen van spam op de website
  • Voor het kunnen geven van reacties op artikelen op de website
  • ZenLeven analyseert uw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op uw voorkeuren.
  • ZenLeven verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • IP-adres
  • Locatiegegevens
  • Gegevens over uw activiteiten op onze website
  • Gegevens voor afhandeling betalingen zoals bankrekeningnummer
Jonger dan 16 jaar

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@eerlijkenpuur.net, dan verwijderen wij deze informatie.

Persoonsgegevens

Om onze diensten aan te kunnen bieden, verwerken wij persoonsgegevens. Met het begrip ‘persoonsgegevens’ wordt informatie bedoeld waarmee je als persoon geïdentificeerd kan worden. Deze definitie is in overeenstemming met de privacy wetgeving.

Bewaartermijn persoonsgegevens

ZenLeven bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Uw persoonsgegevens die wij nodig hebben voor onze administratie of om te kunnen voldoen aan onze wettelijke verplichtingen, worden niet langer opgeslagen dan de wet ons voorschrijft en voor ons strikt noodzakelijk is.

Delen van persoonsgegevens met derden

ZenLeven verkoopt uw gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. ZenLeven blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

We zetten verder nog de volgende software in om verschillende diensten mogelijk te maken:

Nieuwsbrief
Wanneer u zich inschrijft op onze nieuwsbrief, ontvangt u regelmatig inspiratie, blogs en gedichten van ons. U kunt u altijd weer uitschrijven. Nieuwsbrieven versturen we via MailChimp. Door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief worden de door u verstrekte gegevens overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid (https://mailchimp.com/legal/privacy/) en de Voorwaarden (https://mailchimp.com/legal/terms/) van MailChimp.

Contactformulier
Wanneer u gebruik maakt van ons contactformulier, worden de gegevens die u daar invult als e-mail naar Eerlijk en Puur verstuurd. Deze gegevens worden alleen in de e-mailbox van Eerlijk en Puur (en bij correspondentie in uw e-mailbox) bewaard en niet op de website.

Reacties
Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de data getoond in het reactieformulier en ook het IP-adres van de bezoeker en de browser gebruikersagent string om spam opsporing te helpen.
Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Cookies

ZenLeven gebruikt functionele, analytische en marketing cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of telefoon. ZenLeven gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren en het verkeer op de site te analyseren.

Bij uw eerste bezoek aan onze website hebben wij u al geïnformeerd over deze cookies en toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Deze instellingen kunt u altijd zelf aanpassen. Echter kunnen door het uitschakelen van cookies bepaalde onderdelen van de website niet meer optimaal functioneren.

Functionele en analytische cookies
Deze cookies zorgen ervoor dat deze website naar behoren functioneert. Ook houden we met deze cookies anoniem website statistieken bij om ons te helpen begrijpen hoe onze website worden gebruikt en om zo uw gebruikservaring te kunnen verbeteren. Hiervoor gebruiken wij Google Analytics. Wij hebben de cookies van Google Analytics geanonimiseerd en mogen deze daarom plaatsen zonder toestemming.

Overzicht gebruikte functionele en analytische cookies:

  • Google Analytics
    Naam: _ga, _gat_gtag_UA_96214646_1, _gid
    Functie: Google Analytics verzamelt informatie waardoor wij inzicht krijgen in hoe bezoekers onze website gebruiken. Deze informatie gebruiken we uiteindelijk om onze website te verbeteren. Wij hebben de cookies van Google Analytics geanonimiseerd.
    Bewaartermijn: 2 jaar, na afloop sessie (Session) , 1 dag

    We hebben een bewerkersovereenkomst afgesloten met Google. De gegevens die we in Google Analytics verzamelen worden geanonimiseerd en versleuteld. Het zogeheten ‘delen van gegevens’ met Google staat uit. Tot slot gebruiken wij de Analytics-cookies niet in combinatie met andere diensten van Google.

  • Reacties
    Naam: comment_author_[uniek id], comment_author_email_[uniek id]
    Functie: Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie.
    Bewaartermijn: 1 jaar

Marketing cookies
Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina’s worden weergegeven, bijvoorbeeld door ingesloten (embedded) inhoud tonen. Cookies uit embedded content kunnen afkomstig zijn van social media sites als bijvoorbeeld YouTube, Facebook, LinkedIn, Vimeo en SoundCloud.
Voor de cookies die deze externe partijen plaatsen, de informatie die ze daarmee verzamelen en het doel waarvoor die informatie wordt gebruikt, verwijzen wij naar de privacyverklaringen van deze partijen (welke regelmatig kunnen wijzigen) op hun eigen websites.

Overzicht gebruikte embedded content:

  • YouTube
  • Vimeo
  • SoundCloud

Verwijderen en uitschakelen van cookies
Na de houdbaarheidsdatum zullen cookies automatisch van je computer worden verwijderd. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/ of bekijk de hulppagina’s van de volgende browsers:

  • Chrome (http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=nl&answer=95647)
  • Firefox (http://support.mozilla.org/nl/kb/Cookies%20in-%20en%20uitschakelen)
  • Internet Explorer (http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows-vista/Block-or-allow-cookies)
  • Safari (https://support.apple.com/kb/PH21411?viewlocale=nl_NL&locale=nl_NL)

Let op: zonder cookies werkt onze website minder goed en kan embedded content (zoals een YouTube filmpje) niet meer getoond worden.

Uw rechten

De gegevens die we van u verzamelen is persoonlijk. U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door ZenLeven en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen.
U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar info@eerlijkenpuur.net.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek.

ZenLeven wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Beveiliging

ZenLeven neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact via info@eerlijkenpuur.net.

Contactgegevens:
ZenLeven en Eerlijk en Puur, J.M. Kemperstraat 57p, 1051 TK Amsterdam
Kvk nummer: 70563241
info@eerlijkenpur.net

Wijziging van privacy verklaring

Wij kunnen deze privacyverklaring aanpassen. De privacyverklaring kun je altijd terugvinden via de website.

Laatst bijgewerkt op 21-5-2018