Waarom luisteren naar je hart moeilijk is

Ik ben erachter gekomen. In dit moment voel ik het. Ik hoor mijn hart spreken. Alleen het valt soms niet mee om de boodschappen te horen. Luisteren naar mijn hart is moeilijk.

Boodschappen van de wereld

Het valt niet mee om van binnenuit te leven. Je hoort dagelijks boodschappen van andere mensen, op de radio of op de televisie. Als je naar buiten gaat, zie je allerlei reclameborden: hoe je eruit hoort te zien, wat je kunt dragen, wat je kunt eten of hoe je je leven hoort te leiden. Door al deze boodschappen om je heen is het lastig om te luisteren wat je hart te zeggen heeft. Je hart schreeuwt namelijk niet. Je hart fluistert, dus je wilt heel stil zijn om die te kunnen horen. Want je hart kan zeggen: “ga je droom achterna.” Alleen de boodschappen van andere mensen kunnen zijn: “stop met dagdromen, dromen komen toch niet uit. “Het voelt alsof je soms in tweestrijd zit.

Wat gebeurt er als je naar je hart luistert?

Je hart verbindt zich met het hoogste goed. Het pad van licht, liefde, vrede, eerlijkheid, oprechtheid, zachtheid en gratie. Jouw hart weet precies wat goed voor jou is.

Wat wilt mijn hart?

Mijn hart liet mij vorig jaar weten dat ik heel graag een yoga, gedichten workshop wilde geven begeleid met harp. Ik ben yogadocente en ik schrijf mijn eigen gedichten. Alleen ik kende geen harpiste die tijdens de yogales mijn gedichten wilde begeleiden. De zoete klanken van de harp strelen je hart, troosten je en geeft je een warm gevoel. Ik begon dit hartsverlangen uit te spreken toen ik bij een yogastudio was. De eigenaresse van de yogastudio vond het een mooi idee om dit tijdens de Yoganacht te doen. De eigenaresse van de yogastudio bracht mij  in contact met de harpiste. Het klikte tussen mij en de harpiste. Na vier maanden was mijn hartsverlangen uitgekomen en gaf ik samen met de harpiste tijdens de Yoganacht een yoga, gedichten en harp workshop.

Ga eens rustig zitten. Wees een minuut stil. Wat fluistert jouw hart?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *