Schrijfworkshop

High Tea Zoet nodigde mij uit om een dichtworkshop  te geven. Om de week worden op donderdagochtend in buurtcentrum ‘de Horizon’ diverse informatieve en leerzame activiteiten voor vrouwen georganiseerd.

Sharon winter organisator High Tea Zoet omschreef de dichtworkshop als volgt:

Zumba dansen en rijmen met ‘echte’ dichter

“De organisatoren van High Tea Zoet bedenken keer op keer leerzame activiteiten voor vrouwen. Op deze donderdag konden de vrouwen Zumba dansen en een workshop ‘rijmen’ volgen, verzorgd door dichteres Astrid Mettendaf.
De ochtend begon met bewegen op swingende muziek en iedereen deed gezellig mee. Zumba is een populaire dans op Zuid-Amerikaanse muziek. Een groep van 10 vrouwen nam na de groepsles in een andere ruimte plaats aan de High Tea tafel. Een workshop leren rijmen stond nu op het programma verzorgd door Astrid Mettendaf.
Astrid Mettendaf is een bekende dichteres. Op tafel lagen er voor de deelnemers pennen en papier. Astrid bracht twee mooie gedichten van haar ten gehore. De aanwezigen waren er erg van onder de indruk.

Natuur
Onder het genot van een kopje koffie of thee begonnen de vrouwen aan de inspirerende workshop van een uur. De opdracht aan de deelnemers was: bedenk een onderwerp voor een gedicht.
Een thema dat meteen genoemd werd, was de natuur. Op een flipover werd door Astrid het thema natuur geschreven en vervolgens vroeg ze om ook na te denken welke gedachten men bij de natuur heeft. Enkele voorbeelden die genoemd werden bij het begrip natuur: bloemen, leven, vogels, water, planten, schone lucht, regen, bergen.

De volgende opdracht was werkwoorden bedenken die bij het thema natuur passen. Deze werkwoorden werden door Astrid ook op de flipover genoteerd en de deelnemers kregen de opdracht met al deze woorden een gedicht te schrijven. De vrouwen gingen met overgave aan de slag om een mooi gedicht op papier te zetten. Astrid liep ondertussen rond om de vrouwen te ondersteunen bij het maken van het gedicht. Aan het eind van de workshop kon iedereen haar eigen gedicht voor dragen. De deelnemers waren erg enthousiast over alle gedichten. Eén vrouw die het thema “de liefde” had gekozen, maakte volgens de andere deelneemsters het mooiste gedicht.”

Schrijf jij ook gedichten?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *