Dankbaarheidsdagboek

“Dankbaarheid is je innerlijke schoonheid laten schijnen.”

Dankbaarheid is voor mij het stilstaan bij ‘kleine geluksmomenten’: een heerlijk kop thee drinken, de geur van een bloem en het luisteren naar het gezang van de vogels. Het is bewust stilstaan wat er allemaal al in je leven aanwezig is. Wanneer je elke dag je dankbaarheden opschrijft dan ga je opzoek naar alle mooie momenten op een dag. Het is fijn om daarbij aanwezig te zijn.

 

Uitnodiging om dankbaar te zijn

Het dankbaarheidsdagboek “In het alledaagse het onalledaagse zien” nodigt je uit om voor 31 dagen elke dag je dankbaarheden op te schrijven. Elke dag is er een spreuk over dankbaarheid, daarnaast kun je je dankbaarheden opschrijven. Er is een gedicht ter inspiratie. Het dankbaarheidsdagboek is vorm gegeven met mooie illustraties. Op deze manier wordt je aangemoedigd om elke dag  je dankbaarheden op te schrijven.

 

Waarom 31 dagen?

Wanneer je 31 dag met iets bezig bent dan wordt het een gewoonte. Het blijft eerder bij je.  Je bent dan elke dag bezig met dankbaarheid. Je gaat gedurende dag bewust op zoek naar de ‘kleine geluksmomenten’.

 

Naslagwerk met ‘geluksmomenten’

Wanneer je elke dag drie dankbaarheden opschrijft voor 31 dagen, dan heb je een mooi naslagwerk van al je mooie momenten. Het is goed om deze terug te kunnen lezen, zeker in de uitdagendere tijden. Het dankbaarheidsdagboek helpt je erbij met gedichten en inspirerende uitspraken.

 

Het dankbaarheidsdagboek “In het alledaagse het onalledaagse zien” is nu te koop bij de dichteres.

 

“Dankbaarheid is werkelijk zien welke cadeaus aan je zijn gegeven.”